Den sedmý (sobota) – Trocha Itálie na Kostelní Bříze

Program dne:

  • Ráno: Italská kuchyně
  • Odpoledne: Pavouk
  • Večer: Film

Jídelníček:

  • Snídaně: Raut
  • Předkrm: Salát s rukolou a mozzarelou
  • Hlavní chod: Gnocchi se smetanou a pancetou
  • „Zákusek“: Pizza
  • Svačina: Jogurt
  • Večeře: Mega burger

Dnes ráno děti probudil šéfkuchař Víťa Sedlák z Prahy se svými dvěma pomocníky, aby dětem přiblížili italskou kuchyni. Hned dopoledne se dali do díla. Připravili těsto na pravou italskou pizzu, které si děti samy vyválely. K tomu slyšeli vyprávění o zážitcích z práce v kuchyni na zaoceánské lodi.

Pizza byla připravena a přišla řada na předkrm. Tím byl salát s rukolou a mozzarelou a italskou houskou. Následoval hlavní chod, gnocchi s pancetou zalité smetanou. Snad netřeba říkat, že si všichni moc pochutnali. Nakonec každý dostal ochutnat kousek pizzy.

Po takovém obědě byl polední klid téměř nutností. Po něm jsme se vydali do lesa zahrát si tradiční táborovou hru, pavouka. Cílem této hry je dostat se co nejrychleji na druhý konec provazu propleteného a zamotaného mezi stromy. Stojí proti sobě vždy dva a vyhrává ten dvojice, který zvládne úkol dříve.

Gurmánský zážitek z dnešního dne jsme dovršili večerní grilovačkou. Podávaly se mega burgery, ty větší z nich byly až přibližně 600 gramové. Poté už jen následoval film a s naplněnými žaludky se šlo spát.