7. Den – Hasiči nebo kuchař, co by se Vám líbilo!
Program dne:
- Dopoledne: SŽDC Cheb, příprava a výroba menu
- Odpoledne: Tygr v parku
- Večer: Domácí burgr, schovka v areálu
Jídelníček:c
- Snídaně: Švédský stůl
- Svačina: Buchta
- Předkrm: Boloňští šneci
- Oběd: Glazírovaná mrkev, tuňák se sezamem, řepný salát a řepné klíčky, wasabi bramborová kaše
- Svačina: Lívance s borůvkami a zakysanou smetanou
- Večeře: Mega burger se slaninou a rukolou, pestový dip, parmezán, cibulka, rajčátko, čínské zelí, cca 400g
Dnešní den se vstávalo velice brzy, již v 7,00 hodin z důvodu, že se již v půl deváté ráno mělo být v Chebu u drážních hasičů. Po příjezdu se děti přesunuly do školící místnosti, kde se podívaly na instruktážní video o chování a bezpečnosti na kolejích. Poté se všichni přesunuli na nádvoří a postupně se seznámili s technikou stanice. V 10,50 hodin se podnikl přesun z Chebu zpět na areál, kde na nás již čekal šéfkuchař Víta Sedlák z Prahy a pod jeho vedením se začal připravovat dnešní oběd. Jako předkrm byly Boloňští šneci s bylinkovým máslem zapečené v troubě, po nich následovala ochutnávka Wasabi pasty ze které se dělala bramborová kaše a tuňák se salátem. Jako dezert ke svačině byly lívance s borůvkami a zakysanou smetanou. Dále se připravoval dip na večerní mega burgry o váze cca 400 gramů. Při grilování burgrů si někdo zahrál na schovku, jiní nedočkavě okukovali jak se burgr dělal.
kuchar